Fashionguide.gr - Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και είδη σπιτιού
Cosmos SportΑθλητικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές!
myShoe.grΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΔΗΣΗΣ!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ SPARTOO V
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
HOME >

FASHION BLOG

>

ΠΑΙΔΙTweet

Επιστροφή στο Σχολείο: Κάντε την... Παιχνιδάκι!

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016


Επιστροφή στο Σχολείο: Κάντε την... Παιχνιδάκι!

Το καλοκαίρι στην (παιδική κι όχι μόνο) ψυχή δεν τελειώνει ποτέ! Και επειδή η επιστροφή στο σχολείο και την πραγματικότητα -και μαζί της και οι ερωτήσεις τύπου «Πόσα παγωτά έφαγες;»- έρχεται με γοργούς ρυθμούς και για το μικρό σας σας παρουσιάζουμε ένα μίνι οδηγό που θα σας βοηθήσει να βάλετε το παιδί σας εν... τάξει χωρίς περιττά δράματα.

Ώρα για ύπνο Αν το παιδί σας δυσκολεύεται ακόμα να προσαρμοστεί στα ωράρια του σχολείου και θέλει να κοιμάται αργά -όπως έχει συνηθίσει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές- και να ξυπνάει, επίσης, αργά, τώρα είναι η ώρα να το βάλετε σε μια τάξη. Αρχίστε να μειώνετε σταδιακά την ώρα προσέλευσης του μικρού σας στο κρεβάτι κατά 15-30 λεπτά. Έτσι, μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ, το βιολογικό του ρολόι θα έχει ξαναμπεί στους παλιούς ρυθμούς του, με αποτέλεσμα το πρωινό ξύπνημα να είναι πιο εύκολο. Το βασικό εδώ είναι να καθορίσετε εκ νέου ένα σταθερό πρόγραμμα, ώστε το παιδί να γνωρίζει μέσα σε ποια πλαίσια θα κινείται από εδώ και πέρα. Μειώστε, επίσης, σταδιακά (για να μην του έρθει απότομα) την ώρα που απασχολείται με videogames και ταινίες και προσπαθήστε να το ξαναβάλετε σε mood μάθησης διαβάζοντάς του παραμύθια και ιστορίες.

Καλό είναι το παιδί σας να κοιμάται την ίδια ώρα κάθε βράδυ έτσι ώστε να έχει ένα πρόγραμμα.
Για να μπορέσετε να βοηθήσετε το παιδί σας να επιστρέψει στο προ διακοπών ωράριο, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:
  • Διαλέξτε μια ώρα για ύπνο που θεωρείτε πως είναι η σωστή για να κοιμάται το παιδί σας και φροντίστε να επιμένετε σε αυτήν.
  • Μην αφήνετε τα παιδιά σας να τρώνε σοκολάτα πριν τον ύπνο και γενικά γλυκά που μπορεί να τους δώσουν απίστευτη ενέργεια.
  • Απαγορεύστε τους να βλέπουν τηλεόραση τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.
  • Βάλτε τα να κάνουν μπάνιο λίγο πριν πέσουν στο κρεβάτι, για να χαλαρώσουν όσο χρειάζεται.
Για να κάνετε το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο πιο εύκολο για το μικρό σας, προσπαθήστε να μειώσετε σταδιακά την ώρα που πέφτει για ύπνο κατά 15-30 λεπτά.

Βγείτε στις αγορές Ένας τρόπος για να μπει για τα καλά το παιδί σας σε σχολική διάθεση είναι να πάτε μαζί για ψώνια που αφορούν το σχολείο ή το φροντιστήριο. Αν έχετε πάρει ήδη όλα όσα χρειάζεται μπορείτε να πάτε μαζί για να διαλέξει μόνο του και μερικά εξωσχολικά βιβλία. Με αυτόν τον τρόπο του δίνετε να καταλάβει πως οι διακοπές έχουν τελειώσει τουλάχιστον για φέτος και πως από εδώ και πέρα τα βιβλία πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι του φίλοι.

Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει μόνο του τα εξωσχολικά του βιβλία.

Μέτρον άριστον Είναι γεγονός ότι οι εξωσχολικές δραστηριότητες προσφέρουν πλούσιες εμπειρίες και πολλά ερεθίσματα σε κάθε παιδί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το πρόγραμμα του παιδιού σας πρέπει να είναι πιο φορτωμένο και από εκείνο του... πρωθυπουργού. Προσπαθήστε, λοιπόν, να εντάξετε σε αυτό κυρίως τα πράγματα που θέλει να κάνει γιατί το ευχαριστούν. Και κάτι ακόμα: σε καμία περίπτωση μην αμελήσετε την ανάγκη του για ελεύθερο χρόνο και παιχνίδι με τους φίλους του. Το σχολείο και η μάθηση, άλλωστε, δεν πρέπει να του γίνουν βάσανο!

Περιορίστε τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού σε εκείνες που το ευχαριστούν πραγματικά.

Περάστε στο γραφείο του Ειδικά αν είναι πρωτάκι... φροντίστε να διαμορφώσετε έναν ήσυχο χώρο μελέτης εξοπλισμένο με ένα γραφείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ένα ανατομικό κάθισμα που θα στηρίζει καλά τη σπονδυλική του στήλη, ένα καλό επιτραπέζιο φωτιστικό και μια ραφιέρα στην οποία θα μπορεί να τοποθετεί τα βιβλία και άλλα αγαπημένα του αντικείμενα. Μια καλή ιδέα για να το βοηθήσετε να οργανωθεί είναι να καλύψετε ένα μέρος του τοίχου με φελλό όπου θα μπορεί να κολλάει το ημερήσιο πλάνο του.Πηγή: spirossoulis.comΘα χαρούμε να ακούσουμε και τα δικά σας σχόλια!

comments powered by Disqus